tiistai 27. elokuuta 2013

Mehupaasto: Day 2

Kävin eilen ostoksilla (nälkäsenä, hyi hitto) ja raahasin kotiin yrttiteetä, vihreetä teetä, porkkanamehua ja paria muuta mehua, oisko ollu verigreippi-appelsiinia ja exoticia.

Vietin kaupassa tunnin, koska en vaan keksinyt mitä ostaisin. Mehupaastoihin suositellaan noita Biottan luomumehuja, mutta ne maksaa 4-6e / 0,5l, joten ei tällä budjetilla. Tai ostin mä yhden, koska halusin kokeilla tota porkkanamehua.

Mehuissa ei siis sais olla lisättynä sokeria, makeutusaineita tai lisäaineita, vaan niiden tulis olla ihan puhtaasti pelkkää hedelmää / vihannesta / mitä milloinkin (vaikkakin Biotan tomaattimehussa ainakin oli lisättyä merisuolaa?). Kaks noista mun ostamista mehuista on C-vitaminoituja, muttei niissä oo muuta ylimäärästä, joten kai ne on ok. Valmistaja on Vip, mikäli joku haluaa ostaa samoja.

Kotimatkalla tajusin, että voisinhan mä tosiaan itsekin tehdä noita mehuja. Kirosin hetken ja päätin, että meen tänään uudelleen ostoksille. Kohta siis sinne.


Mitä tohon kalorimäärään tulee, oon valinnu mehuja joissa on max 40kcal / 100ml, jolloin voi yksinkertasesti juoda litran tölkin päivässä. Esimerkiksi porkkana- ja tomaattimehuissa on kuitenkin vähemmän kaloreita, joten niitä voi juoda enemmänkin. Ja tietty veteen laimentamalla saa enemmän mehua samalla kalorimäärällä.

Vesi on muutenkin supertärkeä osa paastossa ja sitä tulee juoda runsaasti.

 Luin jostain, että aamulla ois hyvä juoda hedelmämehuja ja illalla kasvismehuja, ja että kaikki juomat pitäisi nauttia huoneenlämpöisinä (tosin tee ei varmaan lukeudu tohon).
 
 Yrttiteet auttaa poistamaan kuona-aineita kehosta. Samaten toimii esimerkiksi merisuolalla tai glaubersuolalla maustetut vedet, mutta ne ei oo mitään erityistä herkkua. Kuona-aineet on kuitenkin tärkeetä saada pois, joten jos suolihuuhtelu ei innosta, on valittava jokin muu näistä vaihtoehdoista.


Joku kyseli mitä eroja on eri paastoilla. Käytännössä paastoiksi lasketaan vesi-, mehu- ja liemipaastot. Vesipaastossa juodaan siis pelkkää vettä, eikä kroppa kestä sitä terveenä kovinkaan pitkään. Mehupaastossa juodaan mehuja ja liemipaastossa esimerkiksi liha- ja kasvisliemiä.

Päädyin itse mehupaastoon yksinkertasesti siksi, että liemet ei maistu ja vesipaasto on liian rankka.

 On olemassa myös esimerkiksi hedelmä- ja vihannespaastoja, mutta ne eivät kuitenkaan kai virallisesti lukeudu paastoiksi, koska niissä ei luovuta kaikesta kiinteästä ravinnosta.


Sitten ihan toiseen aiheeseen. Päätin ruveta taas venyttämään spritsiä, jonka joskus sain tehtyä. Tässä mun säälittävä nykytilanteeni:


En ymmärrä miten en oo ihan poikki. Rekisteröidyin eilen Heiaheiaan ja sen mukaan liikuin 2h, enkä kirjannu sinne esimerkiksi töissä liikkumiani määriä. Kävin siis salilla ja lenkkeilemässä ja muutenkin asioilla vielä töiden jälkeenkin.

Oon vielä vähän pihalla siitä miten toi Heiaheia toimii, mutta oon siellä nimellä Sayonara Cheeseburgers (Klik!), jos joku haluaa seurata tai lisätä kaveriksi tai miten se nyt tapahtuukaan. Lisäsin myös iihan blogin alareunaan gadgetin, jossa näkyy viimeisimmät tapahtumat.

4 kommenttia:

  1. Kiitos ihan tosi paljon!! Löysin jotenkin hassujen sattumien kautta siun blogin ja sain taas lisäintoa! :)) Itse olen laihduttanut 20kg ja nyt painonlaskua ei ole tapahtunut ollenkaan, eikä tietenkään motivaatiota ole sitten hirveästi ollut. Nyt luin siun blogin (alusta loppuun) ja sait miusta uuden seuraajan ;) Tästä päivästä lähtien rupean taas terveysintoilemaan vanhaan tapaan ja luen aina siun blogia, jos motivaatio alkaa hiipua. KIITOS!!! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et arvaakaan miten kivalta toi kommentti tuntu! Mua on vähän harmittanu kun oon panostanu näihin postauksiin tosi paljon ja käyttäny aikaa, eikä kukaan kommentoi tai reagoi niihin mitenkään. Nyt tiedän, että jotakuta nää kuitenkin oikeesti motivoi ja ilahduttaa! :---)

      Poista
  2. hei jee! heiaheia! saako sut lisätä kaveriksi? oot kyllä todella inspiroiva ja fiksun tuntunen.

    onnea paaston kanssa! ite pelottaa liiaksi tuollaset jutut ja muutenkin kropan kanssa liian radikaalisti leikkiminen, mutta sisko ravintoneuvojana kans koittanut kaikenlaista. että tietää niillä olevan ihan hyviäkin vaikutuksia. tsemppiä vaan~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietty saa!

      Mua ei pelota, oon kohdellu mun kroppaani niin surkeesti, että tää ei oo mitään siihen verrattuna :D Kiitos ihanista sanoista!

      Poista