maanantai 9. syyskuuta 2013

Riisitön sushi

Halusin taas testailla, kuinka hyvin kukkakaalilla voikaan korvata riisin, koska noh.. 

KUKKAKAALI / 100g:
24 kaloria
2,2g hiilareita

RIISI / 100g:
122 kaloria
27,2g hiilareita

Tällä kertaa tein sushia, ja ihan hyvinhän se onnistui. Sushista tuli vähän rapeampaa, mutta maussa ei ollut sen suurempaa eroa verrattuna normaaliin. Tässä ohje:

 

Ensin raastetaan kukkakaali pieneksi muruksi. Saman asian ajaa kai jonkinsortin monitoimikone. Raastettu kukkakaali heitetään pannulle ja kypsennetään, ei kuitenkaan ruskisteta. Sitten maustetaan:

1-2tl suolaa
2rkl riisiviinietikkaa 

Tämän jälkeen riisi hetkeksi jääkaappiin ja leikellään täytteet. (Tässä kohtaa säikähdin, että kyllähän toi nyt pakosti maistuu kukkakaalilta, kun koko jääkaappikin haisi siltä. Vaan eipä maistunut.)

 

Me käytettiin kurkkua, avocadoa, porkkanaa ja paprikaa. 

Vinkki vitonen: älä käytä paprikaa. Mä en sitä syö muutenkaan, mutta siskokaan ei tykännyt siitä sushissa, vaikka muuten onkin paprikan ystävä.

  

Sitten vaan norilevy sushimaton päälle, lätkitään siihen riisi sekä täytteet ja rullataan.

 

Ja tadaaaa! Okei, toi oli mun eka yritys ikinä.. Ja se norilevy oli rikki.. 

Tässä siskon versio, jotta näette miltä nämä näyttää jos tietää mitä tekee:

 

Aion kyllä jatkossakin syödä sushini ilman riisiä, sen verran hyviä nää oli.

2 kommenttia:

  1. Hui kun kuulostaa hyvältä. Täytyypä testata! Olen perinteisiä susheja tehnyt -siis riisin kanssa- mutta jos kukkakaalilla saa korvattua niin aina parempi.

    VastaaPoista